За продаж алкогольних та тютюнових виробів неповнолітнім особам передбачено штраф

До уваги підприємців нашої громади, що працюють у сфері торгівлі під акцизними товарами. Просимо звернути увагу, що відповідно до ч. 2 ст. 156 Кодексу України про Адміністративні Правопорушення працівником підприємства правил торгівлі алкогольними виробами, зокрема, продаж пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв, тютюнових виробів, електронних сигарет та рідин, що використовуються в електронних сигаретах, пристроїв для споживання тютюнових виробів без їх згоряння особі, яка не досягла повноліття тягне за собою адміністративне покарання у вигляді штрафу.

Продавець алкогольних напоїв або тютюнових виробів зобов’язаний отримати у покупця, який їх купує, паспорт або інші документи, які підтверджують вік такого покупця, якщо у продавця виникли сумніви щодо досягнення покупцем відповідного віку. У разі відмови покупця надати такий документ продаж такій особі забороняється.

Продаж неповнолітнім особам алкогольних та тютюнових виробів є злочином, за яке законом передбачена відповідальність – на даний час від 400 до 800 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (від 6 800 грн. до 13 600 грн.).

Подбаємо разом про здорове майбутнє наших дітей!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *