Рожнятівська районна філія Івано-Франківського обласного центру зайнятості

14 липня 2022 року працівниками Рожнятівської районної філії Івано-Франківського обласного центру зайнятості проведено семінар на тему «Легалізація трудових відносин, детінізація заробітної плати та відповідальність за недотримання вимог законодавства про працю», в якому взяв участь головний державний інспектор відділу з питань трудових відносин та зайнятості управління Держпраці в Івано-Франківській області Тарас Василечко.

Метою семінару було обговорення питань дотримання норм законодавства про працю.

Т. Василечко проінформував про обов’язкове дотримання чинного трудового законодавства щодо офіційного працевлаштування найманих працівників.

Начальник відділу взаємодії з роботодавцями районної філії Галина Найко розповіла про стимулювання роботодавців до створення нових робочих місць шляхом компенсації єдиного внеску за працевлаштованих безробітних на нові робочі місця, а також допомогу роботодавцям в разі працевлаштування внутрішньо переміщених осіб. Ознайомила присутніх із змінами в законодавстві щодо надання допомоги по частковому безробіттю, а також порядком надання грантів на створення або розвиток власного бізнесу.

Заступник начальника відділу взаємодії з роботодавцями районної філії Надія Маланій проінформувала учасників заходу про можливість проходження професійного навчання, перенавчання та підвищення кваліфікації, а також звернула увагу на впровадження електронних сервісів державної служби зайнятості та повідомила про деякі зміни у формі та поданні звітності про попит на робочу силу.

Під час зустрічі учасники активно обговорювали актуальні питання зайнятості та отримали кваліфіковані відповіді на усі запитання, які їх цікавили.

smart

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *