Державний ринковий нагляд – підсумки роботи Держпродспоживслужби Прикарпаття за ІІ квартал 2024 року

Подаємо до уваги громадськості інформацію про результати роботи ринкового нагляду за ІІ квартал 2024 року.

Відповідно до Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції» та на виконання плану здійснення діяльності з ринкового нагляду на ІІ квартал 2024 року працівниками проведено 9 перевірок характеристик продукції, виявлено порушень у 9 випадках, з них: планових – 8, позапланових – 1.

Проведено 4 експертизи (випробувань) в органі оцінки відповідності 4 видів продукції, з них у 4 зразках встановлено не відповідність до нормативних документів. Кількість одиниць перевіреної продукції щодо якої виявлені порушення згідно нормативних документів становить 300 шт.. Вжито 24 обмежувальні (корегувальні) заходи до 300 шт. одиниць продукції, а саме: обмеження надання продукції на ринку шляхом її приведення у відповідність, тимчасову заборону на момент приведення її у відповідність, заборону надання продукції на ринку та вилучення продукції з обігу.

Звернень від споживачів (користувачів) про нещасні випадки та випадки заподіяння шкоди здоров’ю людей внаслідок споживання (користування) нехарчової продукції протягом ІІ кварталу 2024 року до Головного управління не надходили.

Працівники відділу ринкового та метрологічного нагляду Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області взялди участь у проведенні:

– 10 круглих столів з органами місцевого самоврядування, суб’єктами господарювання, громадськими організаціями на тему: «Взаємодія Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області у сфері ринкового нагляду в умовах воєнного стану»;

– 8 круглих столів на базі профтехосвітніх закладах області згідно до навчального проекту «Я знаю все про права споживача» на тему: «Маркування продукції. Знання, які допоможуть обрати безпечний товар».

Крім цього, працівники відділу ринкового та метрологічного нагляду Головного управління беруть участь у реалізації Регіональної програми захисту прав споживачів на 2023 – 2024 роки на Прикарпатті, зокрема:

– проведено обстеження та вивчення ринків нехарчової продукції та моніторинг продукції, яка може бути небезпечною та/або становити загрозу здоров’ю, життю споживачів, їхньому майну, навколишньому природньому середовищі, всього за ІІ квартал 2024 року – 228;

– взято участь у навчальному проекті «Я знаю все про права споживача» у 18-ти освітніх закладах на тему: «Безпечна нехарчова продукція та її вплив на життя і здоров’я населення».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *