До уваги водіїв транспортих засобів!

Сьогодні в особливо неспокійний час на дорогах стали більш частими випадки аварій за участю мотоциклістів, які часто забирають життя як самих мотоциклістів так і інших учасників дорожнього руху. Крім того, порушується спокій на дорогах.

Керувати мотоциклом, мопедом чи скутером можна лише з 16-річного віку і тільки після отримання посвідчення водія відповідної категорії – для мотоциклістів це категорія А, для водіїв мопедів та моторолерів чи інших «двоколісних» з об’ємом двигуна до 50 см3 або ж електродвигуном до 4 кВТ – категорія А1. Аби отримати посвідчення водія необхідно пройти курси в автошколі, а після цього – скласти іспит.

❗️ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ, як водієві так і пасажирам рухатися без застебнутого захисного шолома.

Окрім цього, мотоцикл, мопед чи скутер повинен обов’язково бути зареєстрованим та мати номерний знак. Усі двоколісні транспортні засоби також мають бути застраховані. За невиконання вимог (наявність посвідчення водія з відповідною категорією, свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу, державні номерні знаки і страхування) встановлено адміністративну відповідальність.

Хочемо відзначити, що саме водії «нелегальних» транспортних засобів доволі часто нехтують правилами дорожнього руху та потрапляють у ДТП.

На жаль, в нашій громаді нерідко за кермом незареєстрованих двоколісних ганяють підлітки, яким ще немає 16-ти. Іноді це відбувається за мовчазної згоди батьків. Та доволі часто дорослі навіть не здогадуються про такі витівки дітей, або ж дізнаються про них надто пізно.

То ж, аби вберегти сина чи доньку від небезпеки, неодмінно поцікавтеся, чим займається Ваша дитина, яким розвагам віддає перевагу. Поясніть, що поїздки на мотоциклі, мопеді чи скутері завжди пов’язані із чималим ризиком, особливо, якщо за кермом – зовсім юний, ще недосвідчений водій.

Нагадуємо, що комендантська година у Івано-Франківській області діє з 00:00 до 05:00 ранку доби.

Дотримуйтеся безпечної дистанції, бережіть своє здоров’я та життя інших учасників дорожнього руху чи пішоходів!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *