23 травня українці відзначають День Героїв

23 травня українці відзначають День Героїв – щорічне свято, запроваджене на честь усіх захисників нашої країни, які боролись та продовжують боротись за рідну землю протягом не одного століття. 

З нагоди цього свята працівниками закладів підпорядкованих відділу культури Перегінської селищної ради проведено ряд заходів.

До Дня Героїв працівниками Перегінської центральної міської бібліотеки організовано історичний екскурс «Героїчна Україна від минулого до сьогодення». Бібліотекар розповіла, чому саме травень обрано для вшанування Героїв, про головного ідеолога державної самостійності України початку XX століття, Миколу Міхновського, провідника української національно-визвольної боротьби 1917-21 років Семена Петлюру, полковника Євгена Коновальця тощо. Згадали і Героїв Небесної Сотні. Також зазначили: українські герої – це і прості люди, жінки та чоловіки, хлопці та дівчата, які стали на захист рідної неньки-України в наш час жорстокої агресії з боку росії. Вшанували пам’ять тих, хто віддав своє життя за волю і свободу України хвилиною мовчання.

Виставка-пам’ять “Герої нескореної країни” клуб та бібліотека села Закерничне:

Детальніше про заходи за посиланням: https://pereginsk1kultura.blogspot.com/2024/05/blog-post_24.html

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *