Звіт про роботу Служби у справах дітей Перегінської селищної ради за І квартал 2024 року

Основним завданням служби у справах дітей є реалізація державної політики з питань соціального захисту дітей, зокрема дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, запобігання дитячій бездоглядності та безпритульності.

Станом на 01.04.2024 р. на первинному обліку служби у справах дітей перебуває 17 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Всі діти даної категорії влаштовані в сімейні форми виховання (опіка/піклування, прийомні сім’ї).

На території Перегінської ТГ функціонує 1 прийомна сім’я (в с.Небилів), в якій виховуються двоє дітей, позбавлених батьківського піклування.

Службою у справах дітей ведеться облік та відповідна робота з дітьми, які виховуються в сім’ях, що опинилися в складних життєвих обставинах.

Станом на 01.04.2024 року на відповідному обліку перебуває 7 дітей.

З них:

– 5 дітей, де батьки ухиляються від своїх обов’язків;

– 2 дітей, які мають конфлікт із законом.

Крім цього на контролі служби перебуває 7 дітей, які проживають в 4 сім’ях, де була загроза виникнення кризи.

Протягом І кварталу 2024 року працівниками служби здійснено 10 профілактичних виїздів, під час яких обстежено умови проживання 17 дітей. В деякі сім’ї виїзди були неодноразові.

Одним з напрямків роботи служби у справах дітей є забезпечення роботи комісії з питань захисту прав дитини. У І кварталі 2024 року проведено 3 засідання комісії, на яких розглянуто 6 питань, а саме:

– про надання дозволу на відчуження майна, право користування яким належить дітям;

– про доцільність позбавлення батьківських прав;

– про надання статусу дітей, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів 14 дітям (3 дітей загиблого військовослужбовця, 2 – батько яких військовослужбовець визнаний безвісно відсутнім та 9 – з числа ВПО).

Службою у справах дітей взято участь у 3 судових засіданнях, де розглядались питання захисту прав та законних інтересів дітей.

Протягом звітного періоду надійшло 11 звернень громадян з питань,  що стосуються соціального захисту дітей, дотримання їхніх прав та забезпечення інтересів. Всі звернення були опрацьовані, проводились особисті зустрічі з заявниками, здійснювались виїзди в сім’ї, за результатами розгляду вживалися відповідні заходи по захисту законних прав дітей.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *