Центр надання адміністративних послуг інформує

Відділ ЦНАП виконавчого комітету Перегінської селищної ради інформує про впровадження Міністерством соціальної політики системи цифровізації виплат соціальної допомоги. Важливим кроком у цьому напрямку стала доступність чотирьох видів соціальної допомоги на порталі Дія.

Нагадуємо, що чотири допомоги, які доступні на порталі Дія – це не додаткові виплати. Сервіс орієнтований на тих, хто вперше звертається за призначенням допомоги, або на тих, хто планує переоформлення у зв’язку з закінченням терміну призначення. 

Раніше для отримання цих послуг людям доводилося збирати велику кількість документів та відвідувати органи соціального захисту населення. Однак зараз, таку допомогу можна оформити дистанційно, не виходячи з дому.

Мова йде про такі види допомоги: 

– допомога при усиновленні дитини – для батьків, які усиновили дітей-сиріт або дітей, позбавлених батьківського піклування.

– допомога людині, яка доглядає за хворою дитиною, якій не встановлено інвалідність, – для батьків, усиновлювачів, прийомних батьків, батьків-вихователів, опікуна, піклувальника, який доглядає за дитиною.

– допомога людям з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю, яка призначається на весь час інвалідності.

– допомога на дитину одинокій матері або батьку – для одиноких усиновлювачів чи одиноких матерів або батьків, які не перебувають у шлюбі.

Щоб скористатись такою можливістю громадянам потрібно авторизуватись на порталі Дія, перейти в меню «послуги», обрати опцію «заява на призначення допомоги», заповнити необхідні відомості, сформувати заяву та декларацію та підписати електронним підписом чи Дія.Підписом. Повідомлення про результат звернення надійде в особистий кабінет користувача на порталі Дія, або на електронну пошту. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *