УВАГА! Інформація про небезпечний борщівник Сосновського

За останні роки набуває поширення дуже небезпечна, отруйна і дикоросла до 3-5 метрів висоти, товщиною стебла до 10 см багаторічна рослина – Борщівник Сосновського, яка може добряче нашкодити людям, які не знають про її небезпеку. В період цвітіння рослина виглядає привабливо і невинно, тому часто люди зривають його або торкаються до стебла, а в результаті отримують опіки різного ступеня важкості.

Вдихання пилку борщівника або ефірних масел здатне значно нашкодити дихальній системі і навіть привести до летального результату. Наслідками такого токсичного впливу є розпухання гортані і задуха.

Ознаками інтоксикації (отруєння) борщівником є такі симптоми: головний біль, запаморочення, нудота, блювота, підвищення температури тіла аж до 40 градусів за Цельсім.

Перегінська селищна рада повідомляє власників (користувачів) земельних ділянок терміново приступити до впорядкування свої земельних ділянок, які перебувають в занедбаному стані, зокрема через забур’янення борщівником Сосновського!

Наголошуємо, що власники та користувачі земельних ділянок мають самостійно знищувати борщівник, якщо рослина росте на їхніх територіях, а також прилеглу до земельної ділянки територію (від паркану до краю проїзної частини дороги вздовж огорожі). 

Невиконання заходів боротьби з бур’янами, у тому числі з борщівником Сосновського, статтею 52 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачено відповідальність за псування сільськогосподарських та інших земель, забруднення їх хімічними і радіоактивними речовинами, нафтою і нафтопродуктами, неочищеними стічними водами, виробничими та іншими відходами, а так само невжиття заходів по боротьбі з бур’янами і несе адміністративну відповідальність за порушення Правил благоустрою населених пунктів України у вигляді штрафу.

Додатково повторюємо, що борщівник Сосновського – отруйна багаторічна рослина, яка несе загрозу для здоров’я, а часом і життя людини.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *