Послуги з Державної реєстрації актів цивільного стану у ЦНАП

6 червня відбулися другі Конгресові слухання стосовно викликів та можливостей ефективного здійснення окремих повноважень у сфері державної реєстрації актів цивільного стану (ДРАЦС) органами місцевого самоврядування. 

Організатори заходу – Офіс Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України за підтримки шведсько-українського проєкту PROSTO «Підтримка доступності послуг в Україні». Основною тезою слухань був механізм вдосконалення передачі повноважень на рівень громад, щоб люди отримували якісні і доступні послуги у сфері державної реєстрації актів цивільного стану.  Як зауважила начальниця управління системного розвитку надання адміністративних послуг Міністерства цифрової трансформації України – в громадах більше 3500 точок надання послуг, 400 з них можуть надавати послуги у сфері ДРАЦС і лише 200 це роблять.

Відділ ЦНАП виконавчого комітету Перегінської селищної ради,  починаючи з червня 2021 року надає послуги з державної реєстрації актів цивільного стану. Протягом 2021 року складено 1 актовий запис про народження, 30 актових записів про шлюб та 165 актових записів про смерть. У 2022 році проведено 1 державну реєстрацію народження,  61 державну реєстрацію шлюбу та 263 державні реєстрації смерті. За перше півріччя 2023 року зареєстровано 1 народження, 15 шлюбів та 125 смертей.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *