Відділ земельних ресурсів та екології Перегінської селищної ради інформує

Відповідно до вимог Лісового кодексу України, Законів України «Про рослинний світ», «Про охорону навколишнього природного середовища» «Про природно-заповідний фонд  України», «Про Червону книгу України», взявши до уваги звернення Державної екологічної інспекції Карпатського округу, з метою дотримання вимог природоохоронного законодавства  під час заготівлі та реалізації хвойних насаджень в період підготовки до нового 2024 року, НАГОЛОШУЄМО про дотримання вимого законодавства під час торгівлі ними на ринках та поза її межами, а також відповідальність за самовільні рубки.

У разі виявлення порушень  звертатись до представників правоохоронних органів на місцях.    Відповідно до ст.65 Кодексу України про адміністративне правопорушення тягне за собою накладання штрафу на громадян від 510 до 1020 грн., на посадових осіб від 2550 до 51000 грн.       

Слід зазначити, що крім штрафу необхідно буде відшкодувати і завдані збитки. У грудні-січні розмір збитків за незаконне вирубування хвойних дерев в межах населених пунктів збільшується в чотири рази, поза межами населених пунктів – в три рази. Розмір збитків залежить від діаметра дерева біля шийки кореня та становить в межах населеного пункту від 800 до 2200грн, за межами населеного пункту від 544,81 до 5 058,96 грн.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *