Інформація про наміри отримати дозвіл на викиди

Повідомлення про наміри отримати дозвіл на викиди Івано-Франківського обласного дитячого санаторію «Ясень» імені Митрополита Андрея Шептицького.

Івано-Франківський обласний дитячий санаторій «Ясень» імені Митрополита Андрея Шептицького є лікувально-профілактичним закладом, який допомагає відновити порушені функції організму дітям та закріпити досягнуті результати під час лікування. Для здійснення обігріву закладу у зимовий період, на території санаторію передбачена котельня. В приміщенні котельної встановлений водогрійний твердопаливний котел «Ретра-4М» (джерело викидів №1) потужністю 1250 кВт. В якості палива застосовуються деревина та її відходи, витрата яких складає 180 тонн/рік. Паливо доставляються на майданчик вже підготовленим для завантаження в котел. Зола, що утворюється при спалюванні, збирається в спеціальному закритому контейнері, що виключає пиловиділення, та на при кінці опалювального періоду вивозиться.

Відомості щодо викидів та обсягів викидів: на території об’єкта виявлено 1 стаціонарне організоване джерело викидів. Під час експлуатації котла утворюються наступні обсяги забруднюючих речовин, т/рік: оксиди азоту – 0,443, оксид вуглецю – 0,432, метан – 0,011, речовини у вигляді суспендованих твердих частинок – 0,630, оксид діазоту – 0,009, діоксид вуглецю – 228,086.

Відомості про наявність висновку з оцінки впливу на довкілля: висновок відсутній, оскільки об’єкт не підпадає під дію статті 3 Закону України «Про оцінку впливу на довкілля».

Дотримання виконання природоохоронних заходів щодо скорочення викидів: нормативи граничнодопустимих викидів дотримуються, тому природоохоронні заходи для їх досягнення не передбачені.

Відповідність пропозицій щодо дозволених обсягів викидів законодавству: викиди забруднюючих речовин відповідають вимогам Наказу Міністерства охорони навколишнього природного середовища України від 27.06.2006 р. №309 та Наказу Міністерства екології та природних ресурсів України від 10.05.2002 р. № 177.

Зауваження та пропозиції громадськості щодо дозволу на викиди: можуть надсилатися до Івано-Франківської обласної держадміністрації за адресою: 76015, Івано-Франківська обл., м. Івано-Франківськ, вул. Грушевського, буд. 21, e-mail: oda@if.gov.ua, тел. (0342) 55-20-07.

Строки подання зауважень та пропозицій: протягом 30 календарних днів з дня публікації даного повідомлення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *