Виїзний семінар з роботодавцями Перегінської селищної ради

20 квітня 2023 року працівники Рожнятівського управління Калуської філії Івано-Франківського обласного центру зайнятості провели виїзний семінар з роботодавцями Перегінської громади на тему «Легалізація трудових відносин, детінізація заробітної плати та відповідальність за недотримання вимог законодавства про працю». 

Начальник відділу взаємодії з роботодавцями Галина Найко наголосила на необхідності належного оформлення трудових відносин, своєчасності та повноти виплати заробітної плати. Зазначила, що тема прихованої зайнятості населення та легалізації заробітної плати є завжди актуальною. Виплата заробітної плати в «конвертах» значно знижує темпи розвитку економіки та перешкоджає проведенню соціальних реформ, а також негативно впливає на благополуччя кожного громадянина зокрема.

Консультант роботодавця Марія Зварич проінформувала про послуги служби зайнятості та розповіла про можливість отримати ваучер на навчання з метою опанування нових навичок та професій. Розповіла про стимулювання діяльності роботодавців у вигляді компенсації єдиного соціального внеску або частини заробітної плати в разі працевлаштування окремих категорій громадян, в тому числі внутрішньо переміщених осіб. Також звернула увагу роботодавців на те, що з 1 лютого 2023 року у рамках реалізації урядового проекту «єРобота. Власна справа» продовжується програма надання мікрогрантів на створення або розвиток власного бізнесу. 

Під час зустрічі учасники обмінялись думками і підсумували, що в умовах війни підтримка держави шляхом сплачених податків та єдиного соціального внеску є життєво необхідною, адже вони спрямовуються також і на підтримку та забезпечення Збройних сил України, а також на вирішення соціальних потреб громадян і реалізацію програм соціально-економічного розвитку країни.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *