Куріння кальянів у приміщеннях кафе, барів, ресторанів заборонено

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я куріння кальяну спричиняє серйозні захворювання та є небезпечним як для курців, так і для оточуючих.

Дим кальяну складається з викидів, які не мають кольору, запаху, тож курці та ті, хто просто перебуває поруч відчувають лише солодкуватий запах ароматизаторів.

Протягом години курець кальяну робить близько 200 затяжок, щоразу вдихаючи значно більший об’єм диму, а отже і небезпечних речовин, ніж під час куріння сигарет. Пасивне куріння може спричинити запаморочення, отруєння, головний біль, ураження дихальних шляхів, а при постійному вдиханні – навіть ішемічну хворобу серця й рак легень.

Саме тому куріння кальянів, як і тютюнових виробів, електронних сигарет і пристрої для нагрівання заборонене в приміщеннях установ та організацій будь-якої форми власності, зокрема й у кафе, барах, ресторанах.

Повідомити про порушення та захистити своє здоров’я від небезпечного диму можна:

до Держпродспоживслужби: https://bit.ly/464mk0y; або через сервіс Центру громадського здоров’я: https://bit.ly/46WcBdQ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *