Система безоплатної правової допомоги (БПД) запускає інформаційну кампанію про допомогу постраждалим від насильства

Кампанія складається з двох частин: підтримка у випадках сексуального насильства, пов’язаного зі збройною агресією росії проти України та допомога постраждалим від домашнього насильства.

Мета кампанії – проінформувати про можливість отримати безоплатну правову допомогу та мотивувати постраждалих діяти, щоб захистити себе.  Адже нині більшість подібних злочинів залишаються невідомими, а тому кривдники – непокараними. Розголос важливий – це спонукає інших звертатися по допомогу.

Сексуальне насильство під час війни має багато проявів. Це і зґвалтування, навіть якщо людина не чинить опір при вчиненні відносно неї сексуальних дій в небезпеці, і примус до оголення, примусове роздягання (наприклад, на ворожих блокпостах), тортури сексуального характеру, травмування чи каліцтво статевих органів, і навіть погрози вчинення таких дій.

Звернувшись до системи безоплатної правової допомоги, можна отримати консультацію юриста, допомогу із зверненням до поліції, представництво інтересів у суді.

Проблема домашнього насильства теж не зникла після 24 лютого. Його вчиняють найближчі люди – рідні та близькі. 

Протидія домашньому насильству на часі навіть під час війни. Та постраждалі часто не знають, що робити й як захиститися.

Система безоплатної правової допомоги (БПД) – це мережа бюро правової допомоги та дистанційні сервіси для отримання правової допомоги. Через них можна скористатися гарантованим державою правом кожної людини отримати безоплатну кваліфіковану допомогу юристів.

У системі БПД працюють досвідчені юристи, які допоможуть з підготовкою документів, складанням заяв до правоохоронних органів. Якщо потрібно представництво інтересів клієнтів у суді, зокрема в кримінальних справах — можуть додатково залучатися адвокати, які співпрацюють з системою БПД.

Усі правові послуги надаються безоплатно для клієнтів.

До системи безоплатної правової допомоги можна звернутися:

– телефоном 0 800 213 103, дзвінки безкоштовні

– написати юристу в телеграм https://t.me/LegalAidUkraineBot (кнопка «Отримати консультацію»)

– звернутися до найближчого бюро правової допомоги:  https://linktr.ee/legalaid.gov.ua

(відео щодо допомоги постраждалим від сексуального насильства під час війни https://youtu.be/x9QclqGBVmA)

(відео щодо допомоги постраждалим від домашнього насильства https://youtu.be/95bBQjuPAfc

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *