Уряд розширив державну фінансову підтримку для роботодавців

Шановні роботодавці! Звертаємо вашу увагу на те, що з метою поліпшення ситуації на ринку праці та працевлаштування окремих категорій безробітних, яким важко знайти роботу, уряд розширив програму стимулювання роботодавців шляхом надання різного виду компенсацій.

Зокрема, постановою Кабінету Міністрів України від 10 лютого 2023 р. № 124 затверджено новий порядок надання компенсацій роботодавцям за працевлаштування окремих категорій зареєстрованих безробітних. Згідно з даною постановою передбачено надання таких компенсацій:

1. Компенсація фактичних витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за працевлаштування осіб, які мають додаткові гарантії у працевлаштуванні. 

2. Компенсація 50% фактичних витрат на оплату праці осіб квотної категорії.

3. Компенсація 50% мінімальної заробітної плати за кожного працівника з числа осіб, які мають додаткові гарантії у працевлаштуванні.

Також нагадуємо, що у 2023 році продовжує діяти урядова програма виплати роботодавцю компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб внаслідок проведення бойових дій під час воєнного стану в Україні.

Детальніше про порядок надання компенсацій читайте за посиланням https://www.kmu.gov.ua 

Якщо у вас виникають будь-які питання щодо процедури отримання певного виду компенсації, звертайтесь за консультацією до працівників Івано-Франківської обласної служби зайнятості (контактні дані за посиланням https://ifr.dcz.gov.ua)  

Ми завжди раді вам допомогти!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *