Про відповідальність за порушення вимог природоохоронного законодавства щодо незаконної порубки дерев та чагарників.

Відповідно до п. 7 ст. 30 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» до відання виконавчих органів сільських селищних, міських рад належить здійснення контролю за станом благоустрою населених пунктів, організації озеленення, охорони зелених насаджень і водойм, створення місць відпочинку громадян.

Оскільки в зимовий період частішають випадки незаконної порубки дерев і чагарників (зелених насаджень), зокрема в межах населених пунктів та поза їх межами є необхідність посилення заходів щодо запобігання здійснення правопорушень.

ПОВІДОМЛЯЄМО:

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 01.08.2006 року №1045 «Про затвердження Порядку видалення дерев, кущів, газонів і квітників у населених пунктах», видалення зелених насаджень на земельній ділянці, яка перебуває у приватній власності та на присадибній ділянці, здійснюється за рішенням власника (користувача) земельної ділянки. На земельних ділянках комунальної власності – за дозволом виконавчого органу селищної ради на підставі висновку Комісії з питань визначення стану зелених насаджень.

У разі виявлення фактів порушень вимог природоохоронного законодавства виконавчий комітет селищної ради буде надсилати інформацію до Державної екологічної інспекції Карпатського округу для притягнення винних осіб до відповідальності, згідно з вимогами чинного законодавства.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *