До уваги пенсіонерів громади

Національний Банк України запровадив план заходів, який полягає у визначенні 760 чергових відділень системно важливих банків, які розташовані у м. Київ та у 275 населених пунктах 22 областей країни та які будуть забезпечені всім Необхідним для роботи в умовах «блекауту». З огляду на таку незнану кількість працюючих відділень банків в умовах «блекауту», обслуговування пенсіонерів по карткам буде проблематичне, особливо для невеликих населених пунктів, мешканці яких будуть змушені долати великі відстані до найближчого чергового відділення банку для зняття готівки. Причому є велика ймовірність, що готівкових коштів в касі банку або в банкоматі не вистачить на усіх охочих. Також це призведе до великих черг та скупчень населення, що особливо небезпечно під час повітряних тривог.

AT «УКРПОШТА» представлена мережею відділень по всій країні та надає послуги у всіх населених пунктах. В умовах «блекауту» Укрпошта впровадила механізм безперебійного обслуговування клієнтів та має можливість у визначений строк виплачувати готівкою пенсії, грошові допомоги, надавати інші послуги у стаціонарних і пересувних відділеннях будь то велике місто, чи маленьке село (наприклад, при останньому «блекауті» ми забезпечили функціонування більше 300 відділень поштового зв’язку в Івано-Франківській області). При цьому наші пересувні відділення не потребують споживання електроенергії, працюють цілком автономно та забезпечують надання послуг у найвіддаленіших населених пунктах.
Співробітник Укрпошти доставить готівку отримувачу за місцем фактичного проживання у визначений день, привезе продукти та товари першої необхідності, гуманітарну допомогу тощо. Це виключає потребу відвідування пенсіонером найближчого населеного пункту для пошуку працюючого банкомату або відділення банку, щоб зняти готівку.
З огляду на вищенаведене, з метою зменшення ризиків для пенсіонерів залишитися без готівкових коштів та неспроможності розрахуватися карткою варто звеонути увагу та виконати наступні дії. Для цього пенсіонеру необхідно звернутися з паспортом в найближче стаціонарне відділення або підійти до пересувного відділення AT «Укрпошта» (за графіком відвідування населеного пункту) та заповнити заяву на зміну місця отримання таких виплат.
Після нашої Перемоги пенсіонери зможуть за власним бажанням повернутись на обслуговування до банківської установи.

Інформація від АТ “УКРПОШТА”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *