168-а доба героїчного протистояння України проти російської федерації

У середу, 10 серпня, розпочалася сто шістдесят восьма доба російсько-української війни. У Чорному морі в бойовій готовності перебувають два носії високоточної зброї. По всій території України й далі зберігається висока загроза ракетних ударів із Білорусі та акваторії Чорного моря, повідомляє Генштаб ЗСУ.

Волинський і Поліський напрямки

Ситуація істотно не змінилася.

Сіверський напрямок

Противник обстріляв з артилерії село Сеньківка на Чернігівщині.

Харківський напрямок

Ворожі сили гатили з танків, артилерії та ракетних систем по районах населених пунктів Уди, Дементіївка, Нове, Питомник, Руські Тишки, Перемога, Верхній Салтів, Старий Салтів, Мосьпанове, Стара Гнилиця, Гусарівка, Коробочкине, П’ятигірське та Шевелівка. Здійснив спробу наступу в напрямку Ветеринарне – Уди, був змушений відійти. Йдуть бої на напрямку Байрак – Гусарівка.

Слов’янський напрямок

Російські окупанти завдали вогневого ураження по районах Великої Комишувахи, Дмитрівки, Карнаухівки, Довгенького, Вірнопілля, Нової Дмитрівки, Богородичного та Долини.

Краматорський напрямок

Загарбники накрили з артилерії райони Сіверська, Григорівки, Верхньокам’янського, Сидорового та Райгородка.

Бахмутський напрямок

Агресор бив з артилерії, танків і реактивних систем залпового вогню по районах населених пунктів Костянтинівка, Бахмут, Івано-Дар’ївка, Покровське, Зайцеве, Кодема, Курдюмівка, Бахмутське, Соледар, Яковлівка та Вершина. Авіаудари зафіксовано поблизу Спірного, Соледара, Бахмута, Зайцевого та Вершини. Ворог вдався до наступу на напрямках Новолуганське – Спірне, Володимирівка – Яковлівка, Стряпівка – Соледар, але успіху на жодному з них не мав.

Авдіївський напрямок

Ворожа армія обстрілювала райони поблизу Мар’їнки, Авдіївки, Опитного, Пісків, Первомайського, Невельського, Петрівського, Нетайлового та Красногорівки. Агресор застосував літаки штурмової авіації неподалік Красногорівки та Мар’їнки. Бої тривають на напрямку Донецьк – Піски. Росіяни вели наступальні дії на напрямках Мінеральне – Авдіївка та Спартак – Авдіївка, ЗСУ змусили їх відійти.

Новопавлівський і Запорізький напрямки

Загарбники гатили з танків, артилерії та РСЗВ по районах населених пунктів Костянтинопольське, Новомихайлівка, Мала Токмачка, Великомихайлівка, Павлівка, Володимирівка, Шевченко, Пречистівка, Велика Новосілка, Бурлацьке, Времівка, Залізничне, Степове, Полтавка, Новосілка, Гуляйполе та Малі Щербаки. Зафіксовано авіаудари біля Павлівки, Вугледара та Новосілки.

Південнобузький напрямок

Армія рф обстрілювала лінію зіткнення з артилерії різних калібрів, а також танків. Поблизу Новогригорівки, Андріївки та Ольгиного зафіксовано авіаудари.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *