Про семінар в Рожнятівській районній філії центру зайнятості населення

4 серпня 2022 року працівники Рожнятівської районної філії Івано-Франківського обласного центру зайнятості провели семінар «Ризики нелегальної трудової міграції», який приурочений до Всесвітнього дня боротьби з торгівлею людьми.

В заході взяли участь соціальні партнери: психолог-волонтер Оксана Гаєвська та кризовий консультант Ульяна Твердохліб (БО «Карітас» м. Івано-Франківськ).

Фахівець районної філії Лілія Хорт ознайомила учасників із метою заходу, розповіла про основні ризики, які можуть виникнути в процесі нелегального працевлаштування за кордоном та наголосила на правовій захищеності при легальному працевлаштуванні.

О. Гаєвська розповіла учасникам семінару про сутність трудової міграції, її наслідки, форми та етапи торгівлі людьми. що таке трудова міграція: її наслідки, форми та етапи торгівлі людьми. «Торгівля людьми – це сучасне рабство, здійснення незаконної угоди, об’єктом якої є людина, а також вербування, переміщення, переховування, передача або утримання людини з метою її експлуатації», – наголосила психолог.

У.Твердохліб повідомила про відмінності між нелегальною міграцією і торгівлею людьми та надала поради тим, хто збирається за кордон.

На завершення заходу соціальні партнери продемонстрували фільм «Життя на продаж», після перегляду якого учасники обмінялись думками щодо проблеми торгівлі людьми та трудової міграції за кордоном.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *