Робоча зустріч з партнерами в рамках профорієнтаційного проєкту “Жіноча зайнятість – проблеми і вирішення”

          2 серпня 2022 року працівниками Рожнятівської районної філії Івано-Франківського обласного центру зайнятості проведено заключний захід профорієнтаційного проєкту «Жіноча зайнятість – проблеми і вирішення», який тривав з 2 лютого 2022 до 19 липня 2022 року.

          В зустрічі взяли участь заступник директора-начальник відділу організації профорієнтації Івано-Франківського обласного центру зайнятості Ольга Шевчук, заступник директора-начальник відділу активної підтримки безробітних районної філії Василь Калиній, заступник начальника відділу активної підтримки безробітних районної філії Олександр Вовчук, перший заступник селищного голови Рожнятівської селищної ради Віра Сологуб, начальник відділу обслуговування громадян № 11 сервісного центру ГУ ПФУ в Івано-Франківській області Олександра Кузик, завідуюча сектору Перегінського бюро правової допомоги відділу безоплатної правової допомоги Калуського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Ольга Люклян, директор ВКП «Дзеркало» Михайло Іванишин, ФОП Романна Терлецька, Лілія Трегер, Валентина Гутак, Володимир Сорохман та Володимир Матійщук.

          Ольга Шевчук поінформувала учасників заходу про те, що метою проєкту є формування в жінок перспективного бачення свого професійного майбутнього, прагнення до активного працевлаштування, підвищення ефективності пошуку роботи в умовах сучасного ринку праці. Також надала інформацію про порядок надання мікрогрантів на створення або розвиток власного бізнесу.

            Василь Калиній проінформував, що в рамках проєкту було проведено 26 заходів, в яких взяли участь 113 безробітних жінок, в тому числі внутрішньо переміщених. Також зазначив, що до 25 роботодавців було працевлаштовано 30 осіб за 18 професіями та наголосив, що зважаючи на умови воєнного стану, результативність заходів, проведених в рамках проєкту, можна вважати цілком задовільними.

           Соціальні партнери відзначили, що участь в даному проєкті дала змогу жінкам усвідомити своє реальне становище на ринку праці, сформувати позитивне ставлення до активного працевлаштування, а також усвідомити, що гарантія успішності подальшого працевлаштування та професійної кар’єри – це активність самої жінки у реалізації задуманого.

На завершення заходу усі учасники дійшли висновку, що даний проєкт відіграв важливу роль в успішному працевлаштуванні та професійному самоствердженні жінок Рожнятівщини.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *