Звіт про роботу Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Перегінської селищної ради за 2021 рік

       Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Перегінської селищної ради створено рішенням п’ятої сесії восьмого демократичного скликання   Перегінської  селищної  ради  від 29.01.2021року   №88-5/2021 «Про створення територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Перегінської селищної ради.

     У Територіальному центрі, який  розпочав свою роботу  12.02.2021 року  функціонує одне  відділення – надання соціальної послуги догляду вдома. На обліку  територіального центру перебуває 165  одиноких громадян та осіб з інвалідністю, яких обслуговує 16 соціальних робітників.  Навантаження на 1 соціального робітника в середньому  10 осіб, при нормі обслуговування – 6 осіб.  

         Відповідно до державних стандартів  терцентр  надає послуги догляд вдома у розрізі 100 % послуг.  За період роботи   соціальними  робітниками здійснено 15680 відвідувань своїх підопічних з надання соціальних послуг – придбання та доставка товарів, медикаментів, приготування їжі, допомога в прибиранні житлового приміщення  та   на присадибних ділянках,  оплата платежів.

      Від початку створення Терцентру по даний час виявлено та взято на обслуговування 17 одиноких громадян похилого віку та осіб з інвалідністю,  що перебувають у складних життєвих обставинах і  потребують  сторонньої  допомоги. 3 осіб влаштовано в  будинки – інтернати.

      Залучено до співпраці релігійні організації  деканальної  церкви «Різдва Пресвятої  Богородиці, смт. Перегінське, які долучаються до благодійної та волонтерської допомоги.

      – до Великодніх свят, за сприяння  депутата обласної  ради, ГО «Молодь Прикарпаття» таприватного підприємства одиноким громадянам та особам з інвалідністю надано благодійну  допомогу  продуктовими  наборами, 

     – завдяки спонсорській допомозі небайдужих  ФОП забезпечено дровами  чотирьох підопічних осіб. 

     Проведено заходи  до Міжнародного дня людей похилого віку  та Дня працівника соціальної сфери за участю селищного голови  Ірини Люклян.

    – не залишаються без уваги робітників та адміністрації терцентру наші підопічні – ювіляри, яких вітаємо з 90, 95, 100-річчям.

     Спільно з старостами нашої громади, відділом охорони здоров’я і соціальної політики, працівників поліції розглянуто ряд проблемних питань  щодо  осіб, які опинилися в складних життєвих обставинах  та мають право на соціальний супровід та обслуговування. Обстежено умови проживання таких осіб та надано  допомогу для покращення побутових умов.

    Проводяться   наради з колективом терцентру за участю начальника відділу охорони здоров’я і соціальної політики, начальника ЦНАПу та заступника селищного голови.   Ведеться  щоквартальний   моніторинг   роботи соціальних робітників,  результати  яких обговорюються на  нарадах .

      Всі події з життя територіального центру висвітлюються на офіційному вебсайті центру та на сторінці у Фейсбук.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *