День спільних дій в інтересах дітей

20 листопада 1989 року, Генеральною Асамблеєю ООН була прийнята та відкрита для підписання, ратифікації та приєднання Конвенція ООН про права дитини – міжнародний документ, який вперше в історії людства визначив повний спектр прав дитини та правові стандарти в сфері захисту прав дитини. У Конвенції викладено, які дії та як саме повинна здійснювати держава для забезпечення дотримання прав юних громадян. Конвенція базується на чотирьох основних принципах: першочерговість інтересів дитини, забезпечення повноцінного життя та розвитку, залучення до громадського життя, відсутність дискримінації.

Конвенцію було підписано 195 країнами світу.

Україна ратифікувала Конвенцію ООН про права дитини в 1991 році, чим поклала на себе зобов’язання щодо захисту прав дітей і визнала свою відповідальність перед світовим співтовариством щодо забезпечення на своїй території всіх положень цього документа.

З 20 листопада 2003 року в Україні відзначається День спільних дій в інтересах дітей, як один із шляхів об’єднання зусиль усіх громадських та державних інституцій, що опікуються проблемами дітей, а також кожного, хто небайдужий до становища дітей в нашій країні.

Тож, шановні дорослі, давайте всі разом, огортати наших діточок затишком, теплом та батьківською турботою. Бо тільки ми з вами, можемо захистити дітей від життєвих негараздів. Нехай наші діти якомога довше залишаються дітьми – безтурботними, веселими і радісними! Нехай небо завжди буде мирним, а кожен новий день добрим і цікавим!

Служба у справах дітей

Перегінської селищної ради

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *