Повідомлення: Використаній тарі не місце у вашому господарстві

У кожного господаря, який використовує засоби захисту рослин (ЗЗР), постійно виникає питання: що робити із порожньою тарою? Особливо гостро це питання постає тоді, коли площа оброблюваних угідь є чималою. Відповідно, кількість порожніх каністр з-під хімічних речовин після закінчення сезону може бути великою.
Саме тому і був створений проект «Агро Варта» щодо утилізації тари від ЗЗР.
Тара з-під засобів захисту рослин не підлягає подальшій переробці, а тому при неправильному поводженні з нею виникають загрози як для довкілля, так і для людини. Щоб уникнути цього, ми пропонуємо виробникам сільськогосподарської продукції, фермерам, іншим користувачам здавати використану тару з-під пестицидів тільки ліцензійним компаніям-постачальникам послуг з утилізації.
В рамках Проекту за результатами тендеру були відібрані компанії, що мають ліцензію Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України на поводження з небезпечними відходами, які відповідають екологічним та технічним вимогам щодо процесів переробки та утилізації тари з-під ЗЗР. А також впроваджено електронну платформу, за допомогою якої можна подавати заявки на збір та переробку тари з-під ЗЗР в онлайн форматі (http://agrovarta.org/).
Вижчезазначені компанії безкоштовно для кінцевих користувачів забезпечать повний цикл поводження з тарою з-під ЗЗР компаній-учасників проекту (збирання, перевезення, переробку та утилізацію).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *