Відділ з охорони здоров’я та соціального захисту повідомляє

Вакцинальна кампанія від COVID-19 триває

     Захистити себе та рідних від COVID-19 може кожен, отримавши щеплення від цієї хвороби. Вакцинальна кампанія в Україні стартувала 24 лютого 2021 року. Усі щеплення є добровільними й безоплатними.

Заразатися коронавірусом може людина будь-якого віку незалежно від статі, походження та національності. Нині ситуація ускладнюється тим, що Європою ширяться нові штами SARS-CoV-2, які за дослідженнями вчених є більш заразними ніж попередні.

    Всі вакцини проти COVID-19, які використовуються в Україні – схвалені ВООЗ для екстреного застосування. Вони безпечні та ефективні. Нині в Україні щеплять такими препаратами:

  • AstraZeneca (в т.ч. SKBio та Covishield);
  • Coronavac/Sinovac-Biotech;
  • Comirnaty/Pfizer-BioNTech.

    Пам’ятайте, вакцинація убезпечить вас від важкого перебігу хвороби, госпіталізації чи смерті від COVID-19. Записуйтеся на щеплення, щоб вберегти своє життя і здоров’я, а також – людей поруч.

Медичні працівники КНП “Рожнятівського центру первинної медико – санітарної допомоги ” продовжують щеплювати населення, згідно Дорожньої карти з впровадження вакцинації проти COVID-19 і проведення масової вакцинації у відповідь на пандемію COVID-19 в Україні. Вакцинальна кампанія проти COVID-19 триває з 06.06.21р

   На базі КНП “Рожнятівський ЦПМСД” організовано стаціонарний пункт щеплення, за адресою: смт Рожнятів, вул. Шкільна, 17, який обладнано відповідно до вимог інфекційного контролю. Там працюють лікарі й медичні сестри, які пройшли спеціальні навчання та отримали сертифікати на проведення щеплень кожною із вакцин.Окрім постійного пункту щеплень, на території Перегінської  ОТГ працює пункт щеплення за адресою смт. Перегінське, вул.. Довбуша 11а.Записатися на вакцинацію проти COVID-19 можна  звернутися до свого сімейного лікаря або безпосередньо в один з пунктів щеплення .

Синхронно проходить і ревакцинація тих, хто увійшов до попередніх етапів щеплення, оскільки для забезпечення максимального захисту від COVID-19 необхідно уведення двох доз вакцин. На повторне щеплення пацієнтів запрошують згідно з графіком та інтервалом ревакцинації для кожної вакцини. Хто пройшов повну імунізацію може звернутися до сімейного лікаря і отримати Міжнародне свідоцтво про вакцинацію, яке відповідає міжнародним медико-санітарним нормам.

Медики закликають мешканців громади не ігнорувати щеплення. Навіть у випадку захворювання, це дасть можливість уникнути тяжких наслідків хвороби і зберегти життя. А в глобальних масштабах дозволить обмежити поширення вірусу та подальших мутацій. Іншого рецепту боротьби з коронавірусом у світі ще немає.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *