Оновлено капличку в центрі селища!

Цими днями в центрі селища Перегінське «ожила» старенька капличка, що розташована навпроти могили Січових Стрільців. Ініціатором та організатором реставрації духовного місця стала селищний голова, яка змогла об’єднати зусилля та за допомогою небайдужих людей, представників громади втілити задум швидко та на одному подиху ентузіазму.

Так були закуплені нові церковні атрибути (статуї, підсвічник, молитовник), люстра та килим, а ще зручні канапи, що були дійсно вкрай необхідні для тимчасового відпочинку вірян, що прийшли на молитву. Адже двері каплички відчинені для всіх, хто приходить складати поклін та віддати свою молитву Богу щодня. Кілька днів поспіль зранку і до пізнього вечора своїми силами проводилися відновлювальні ремонтні роботи духовних стін під умілими руками майстрів та їх помічників. І «пошматовані» стіни й майно маленького храму, що було всередині тепер перетворилися лишень у шрами, які приходять заліковувати християни своєю молитвою, особливо в цю пору. І коли надворі гаряче сонячне проміння наскрізь прогріває кістки, ми можемо заховатися під печучим сонцем тут, охолодити душу тихим зверненням до Бога.

Насамкінець хочеться додати – нехай малими, інколи малопомітними, але поступовими кроками громада набуває нового образу. Адже в кожного з цього приводу може виникнути власна думка, не менш цінна та важлива. Не забуваймо, що вода набуває форми посуди, у яку її наливають. Але і посуда не повинна бути  продірявлена. Тому лишень спільними зусиллями зможемо досягти успіху. Не забуваймо громаді лишень кілька місяців!  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *